Bănci și Asigurări

Dobanda la obligatiunile pe trei ani scade la 7,14%

22.06.2007, 19:01 36

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a vandut ieri titluri de stat cu scadenta la trei ani in valoare de 100 de milioane de lei (31 mil. euro), oferind un randament mediu de 7,14% pe an. Bancile au depus cereri in valoare totala de 421 mil. lei, de peste patru ori peste nivelul programat al emisiunii, din care doua treimi in nume propriu si restul in numele clientilor.
Randamentul maxim acceptat a fost de 7,15%, iar nivelul ratei cuponului este de 6%. Pentru aceasta luna, MEF a stabilit un plafon al emisiunii de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat de tip benchmark in suma de 400 mil. lei, mult sub valoarea anuntata pentru luna mai (1,4 mld. lei).
In aceasta luna mai este programata o emisiune de certificate de trezorerie, in valoare de 100 mil. lei, pe 27 iunie.
Pentru primul trimestru al acestui an, Ministerul Finantelor a anuntat un volum indicativ al emisiunilor de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat de tip benchmark in suma de 5,7 mld. lei. In trimestrul al doilea, volumul anuntat al emisiunilor este de cinci miliarde de lei. Finantele au majorat, la sfarsitul lunii martie, cu 4 mld. lei volumul maxim al imprumuturilor publice ce pot fi contractate, in acest an, prin emisiuni de titluri de stat, la 12 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO