Bănci și Asigurări

Doar 4.500 de angajaţi şi-au ales fondul de pensie în februarie

Autor: Ciprian Botea

27.03.2011, 23:42 23

Aproximativ 4.500 de angajaţi noi şi-au ales fondul de pensiiprivate obligatorii (pilonul II) în luna februarie, cu 33% maipuţini decât în luna anterioară, arată datele Comisiei deSupraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Ponderea celor care şi-au ales singuri fondul de pensii a scăzutluna trecută la 14% din numărul participanţilor noi, comparativ cu27% în ianuarie. Ponderea celor care şi-au ales fondul de pensiiprivate a fost însă mai mare decât în februarie 2010, când maipuţin de 7% din participanţii

nou-intraţi au aderat voluntar la unul dintre cele opt fonduricare activează pe pilonul II. Numărul angajaţilor care contribuiela un fond de pensii private obligatorii a crescut cu 32.700 depersoane luna trecută, dintre care mai mult de 28.000 au fostrepartizate aleatoriu.

Angajaţii noi cu vârsta sub 35 de ani trebuie să îşi aleagă un fondde pensii private în primele patru luni de la obţinerea primuluiloc de muncă, fond în care se livrează 3% din veniturile salarialebrute. La sfârşitul lui februarie, fondurile de pensii privateobligatorii aveau peste 5,2 milioane de participanţi şi active deaproape 4,7 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO