Bănci și Asigurări

Directorul general al Eurom Bank a demisionat

20.12.2004, 00:00 86

Directorul general al Eurom Bank, Dorel Cotet si-a depus saptamana trecuta demisia din functie, invocand motive personale. Demisia nu a devenit efectiva de la momentul depunerii, ci de la 1 martie anul viitor. Pana atunci, directorul Eurom va fi in concediu de odihna.
"Mi-am dat demisia din functia de director general cu data de 1 martie din motive personale. Vreau sa ma orientez catre alte domenii. Banca nu are probleme. Eurom este intr-un proces de dezvoltare continuta, " a declarat pentru ZF Dorel Cotet. "Ma voi orienta catre consultanta si de ce nu catre domeniul bancar," a adaugat el.
Atributiile lui Dorel Cotet vor fi preluate de Alexender Regenbogen, prim director general adjunct al Eurom. Dorel Cotet este si membru in Consilul de Administratie al bancii si urmeaza sa isi exercite in continuare atributiile rezultate din aceasta calitate.
Actiunile Eurom au crescut vineri cu nu mai putin de 20%, inainte de aparitia anuntului oficial privind demisia, publicat dupa inchiderea pietei. Ultima tranzactie cu actiuni Eurom s-a realizat la 6.300 lei/actiune. La ultimul pret de vineri, capitalizarea bursiera a bancii estre de 64,5 milioane de euro.
Luna trecuta la Eurom a avut loc o alta modificare in echipa manageriala. Marian Crisan, fost presedinte al Bancii Romane Pentru Dezvoltare (BRD) a fost numit functia de membru al Consiliului de Administratie (CA) al Eurom Bank. El a mai facut parte in 2001 pentru scurt timp din conducerea Eurom, dar a renuntat atunci la functie invocand motive de sanatate. Pana in 1998, Marian Crisan a fost presedintele BRD.
Eurom Bank a obtinut la noua luni un profit net de 54,4 miliarde de lei (1,3 milioane euro), in aceeasi perioada a anului trecut, banca inregistrand o pierdere de 8,2 miliarde de lei (0,2  milioane de euro).
Atat veniturile nete din dobanzi, cat si ele din comisioane au inregistrat cresteri. Veniturile nete din dobanzi ale Eurom au atins 140,6 miliarde de lei (3,4 milioane euro) in primele noua luni, in timp ce veniturile nete din comisioane au fost de 126,2 miliarde de lei (3 milioane de euro).
Valoarea totala a activelor Eurom se situa la finalul lunii septembrie la 3.737 miliarde de lei (91,7 milioane de euro), in crestere in lei cu 76,8% in ultimele 12 luni. Banca detine o cota de piata de 0,45% dupa valoarea activelor.
Eurom este detinuta in proportie de 89,5% de grupul israelian Kolal, actiunile bancii fiind au fost listate incepand din acest an la Bursa Electronica RASDAQ.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO