Bănci și Asigurări

Dezvoltarea fortei de vanzari a dublat afacerile Grawe

23.05.2006, 00:00 22

Preluarea societatii Sara Merkur si cresterea fortei de vanzari au impulsionat afacerile companiei de asigurari de viata Grawe in primul trimestru.

Asiguratorul a subscris in aceasta perioada prime brute de 12,63 mil. lei (3,54 mil. euro), dublu fata de primele trei luni ale anului trecut, cand subscrierile au fost de 6,36 mil. lei (peste 1,71 mil. euro).

Profitul net la trei luni a evoluat in acelasi ritm, depasind 2,37 mil. lei (circa 670.000 de euro) la sfarsitul lunii martie. In primul trimestru din 2005, Grawe a inregistrat un profit net de circa 1,22 mil. lei (330.000 de euro).

Reprezentantii Grawe spun ca dublarea afacerilor la trei luni s-a datorat preluarii societatii de asigurare de viata Sara Merkur, care a avut loc in cursul anului trecut. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. De asemenea, a contribuit la cresterea afacerilor dezvoltarea fortei de vanzari a companiei. Grawe lucreaza in prezent cu brokeri si cu 650 de agenti, in conditiile in care in primul trimestru al anului trecut lucra doar cu brokeri. Grawe face parte din grupul austriac cu acelasi nume si are un capital social de circa 7 mil. euro.

Grawe a fost anul trecut a noua companie de pe piata asigurarilor de viata, pastrandu-si astfel locul pe care l-a ocupat in 2004. Piata asigurarilor de viata s-a ridicat la circa 290 de mil. euro. Asiguratorul a subscris in 2005 prime brute de 11,5 mil. euro si a raportat un profit net de 1,1 mil. euro. Cresterea in euro a primelor brute subscrise de Grawe a fost de peste 130%. Compania avea la sfarsitul anului trecut 19 angajati, comparativ cu 12 angajati la finele lui 2004.

Potrivit unor declaratii recente ale oficialilor companiei, Grawe ar putea intra in acest an pe piata asigurarilor generale prin cumpararea unei companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO