Bănci și Asigurări

Deutsche Bank retrage recomandarea de cumparare pe Erste

01.11.2007, 21:29 14

Analistii Deutsche Bank, cea mai mare banca germana, nu au fost impresionati de rezultatele financiare ale grupului Erste Bank la 9 luni, actionarul majoritar al BCR: au amendat recomandarea pentru investitori de la "cumpara" la "neutru", anticipand o evolutie a bancii austriece in pas cu piata.
De asemenea, au taiat 5 euro din tinta de pret pentru actiunile Erste, de la 67,5 la 62,5 euro. Pretul unei actiuni Erste era ieri de 56,18 euro, in urcare usoara dupa corectia de marti.
Evaluarea Deutsche Bank contrasteaza cu cele ale altor analisti care au calificat drept "bune" rezultatele Erste la 9 luni.
UniCredit, Raiffeisen, Bear Sterns si West LB au apreciat ca cifrele concorda pe deplin cu asteptarile si au reconfirmat recomandarile de cumparare. Ce-i drept, tintele de pret sunt mai temperate decat ceea ce avansase anterior Deutsche: 64 de euro de la Raiffeisen, 65,3 euro de la Bear Sterns sau 65 de euro de la West LB. UniCredit califica Erste drept "un port sigur in climatul tulbure actual".
O analiza foarte optimista a venit cu cateva zile inaintea publicarii rezultatelor din partea bancii americane JP Morgan, care incadreaza Erste in categoria bancilor cu potential de supraperformanta pe piata de capital si anunta o tinta de pret de nu mai putin de 72 de euro pentru urmatoarele 12 luni.
Asteptarile analistilor americani au fost totusi prea mari: Erste a obtinut in trimestrul al treilea un profit net de 271,9 mil. euro, in timp ce JP Morgan anticipa 301 mil. euro. Americanii au subestimat insa contributia la profit a BCR, estimand 57 mil. euro, fata de suma reala de 65,3 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO