Bănci și Asigurări

Deloitte nu agrează auditurile comune, rotaţia obligatorie şi interdicţia totală pentru serviciile diferite de audit

Autor: Claudia Medrega

27.09.2011, 18:53 277

Firma de audit şi consultanţă Deloitte va susţine măsurile care vor îmbunătăţi calitatea auditului şi vor construi încrederea investitorilor, însă nu agrează auditurile comune, rotaţia obligatorie şi interdicţia totală pentru serviciile diferite de audit.

"Deloitte este ferm angajată să sprijine măsurile care ar susţine şi îmbunătăţii calitatea auditului şi construirea încrederii în rândul investitorilor şi al altor părţi interesate (stakeholders). Aceasta include propuneri care ar creşte independenţa, precum şi măsurile care ar contribui în mod pozitiv la evoluţia pieţelor de capital şi la susţinerea creşterii economice", potrivit comunicării oficiale transmisă de Deloitte la nivel global.

Reacţia vine la informaţiile apărute în Financial Times potrivit cărora Comisia Europeană pregăteşte reglementări dure care vor forţa marile companii de audit, aşa-numitul grup "Big Four", să renunţe la operaţiunile de consultanţă şi să facă loc pe piaţă concurenţilor mai mici.

Deloitte nu susţine anumite aspecte care au fost discutate, cum ar fi auditurile comune, rotaţia obligatorie şi interdicţia totală pentru serviciile diferite de audit (non-audit).

"Orice modificări pe piaţa de audit nu trebuie să fie în detrimentul calităţii auditului şi nu trebuie să afecteze pieţele de capital sau focusul asupra creşterii economice. În plus, credem că, în cazul oricăror propuneri pentru entităţile auditate, costurile nu trebuie să depăşească beneficiile care decurg din îmbunătăţirea calităţii auditului şi alegerea auditorului".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO