Bănci și Asigurări

De unde încasează asigurătorii cei mai mulţi bani

De unde încasează asigurătorii cei mai mulţi bani

Autor: Anelis Baciu

01.06.2013, 11:25 516

Poliţele de răspundere civilă auto (RCA) şi cele property sunt singurele clase mari de asigurări care au înregistrat subscrieri în creştere în primul trimestru, cu un avans de 10% şi respectiv 4%. Veniturile din poliţe RCA au ajuns la 677 milioane de lei după primele trei luni, respectiv 40% din totalul subscrierilor din asigurări generale.

La polul opus se situează asigurările Casco şi poliţele de răspundere civilă generală, cu un minus de 7% şi respectiv 39%. Primele trei luni din acest an nu au fost de bun augur pentru piaţa de asigurări, care a revenit pe minus, subscrierile pe segmentul asigurărilor generale cumulând 1,7 miliarde de lei. Scăderea a fost de 1,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Analiza subscrierilor pe clasele mari de asigurări arată că vânzările de poliţe de răspundere civilă generală au consemnat cel mai accentuat declin după ce în anii anteriori segmentul a avut cea mai bună dinamică a încasărilor din prime. Cu o pondere a subscrierilor de peste 60% în total piaţă, poliţele auto domină în continuare industria asigurărilor. Un segment pe care asigurătorii au raportat creşteri în perioada ianuarie-martie este cel al asigurărilor de incendiu şi calamităţi naturale, în bună măsură poliţe de asigurare a locuinţelor.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 30.05.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO