Bănci și Asigurări

Datele a circa 350.000 de accidente fără victime vor putea fi completate de acum înainte în aplicaţia Amiabila. Cei 10 paşi ai aplicaţiei prin care se poate face constatare amiabilă online pe telefon

Datele a circa 350.000 de accidente fără victime vor...

Autor: Mircea Nica

22.10.2022, 11:10 1162

Mădălin Roşu, preşedinte al BAAR: România este de acum două zile într-un fel de pole position alături de foarte puţine ţări din Europa care au un astfel de sistem. Costul aplicaţiei a fost de 150.000 euro Sorin Greceanu, director general al BAAR: Piaţa din România generează circa 400.000 accidente anual. Din acestea aproape 90% sunt cele care s-ar preta încheierii unui constat amiabil Cristian Roşu, ASF: Tot cu ajutorul BAAR vom vrea să continuăm acest moment pe care îl deschidem astăzi. Vrem ca la un moment dat să punem alerte pe această aplicaţie pentru a ne anunţa din timp că ne expiră poliţa RCA, ITP-ul.

Piaţa din România generează circa 400.000 de accidente anual, iar dintre acestea aproape 90%, respectiv 350.000, sunt cele care s-ar preta încheierii unui constat amiabil, a explicat Sorin Greceanu, director general al Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) în cadrul evenimentului de lansare a aplicaţiei Amiabila, platforma digitală prin care şoferii implicaţi într-un accident uşor pot face începând din 15 octombrie o constatare amiabilă.

„Piaţa din România generează circa 400.000 accidente anual. Din acestea aproape 90% sunt cele care s-ar preta încheierii unui constat amiabil, vorbim de cel puţin 300.000 accidente pe an în care am putea să facem lucrurile ceva mai plăcute celor care au ghinionul să fie implicaţi într-un astfel de eveniment. Sper ca de aici să pasăm o minge care să fie valorificată cu clienţii şi păgubiţii“, a mai adăugat Sorin Greceanu.

În acelaşi timp, Mădălin Roşu susţine că aproximativ 80-90% din daunele materiale protocolează prin constat amiabil.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO