Bănci și Asigurări

Cursul a urcat aproape de 4,3 lei/euro la deschiderea sesiunii

Cursul a urcat aproape de 4,3 lei/euro la deschiderea sesiunii

Autor: Monica Juganaru - Mediafax

11.08.2011, 10:59 860

Moneda naţională s-a depreciat semnificativla începutul sesiunii interbancare de joi, iar cotaţiile au urcatpeste 4,29 lei/euro, pe o piaţă calmă, potrivit dealerilor, în cares-au transferat volume reduse, în contrast cu evoluţia pozitivăafişată de valutele din regiune.

"Contextulinternaţional este încă incert, deşi au apărut tot felul decomentarii că băncile franceze sunt bine şi că nu sunt motive deîngrijorare. Leul cred că îşi va temepera deprecierea, întrucâtjucătorii se tem de o intervenţie a băncii centrale în jurulnivelului de 4,3 lei/euro", a comentata dealerul uneibănci.

La deschidere schimburile se perfectau înjurul nivelului de 4,2850 lei/euro, mult peste închiderea demiercuri, de 4,2665 - 4,2700 lei/euro.

Ulterior, cursul a continuat să crească, pevolume reduse de transfer, iar în jurul orei 10:15 euro era cotatla 4,2910 - 4,2930 lei.

Jucătorii vor urmări în această sesiunedatele privind balanţa comercială şi evoluţia numărului de cererinoi de ajutor de şomaj din SUA, acesta din urmă fiind considerat depieţe un indicator pentru evoluţia viitoare a economieiamericane.

Valutele din regiune afişau apreciericuprinse între 0,5% şi 1% în raport cu euro, iar bursele europeneau deschis pe plus după ce preţurile tranzacţiilor futures cuacţiuni de la New York au crescut joi cu 2%, această evoluţielimitând pierderile şi pe pieţele asiatice.

Francul elveţian a atins miercuri un noumaxim istoric faţă de leu, referinţa publicată de BNR, de 4,0865unităţi, fiind cu 6,44 bani peste cursul de schimb valabilmarţi.

În raport cu euro, BNR a anunţat un curs dereferinţă cu 0,5 bani mai redus, de 4,2620 lei/euro. Leul acâştigat teren şi în raport cu moneda americană, iar paritateaoficială a scăzut cu 2,63 bani, la 2,9629lei/dolar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO