Bănci și Asigurări

Cum vrea CEO-ul Generali să îşi digitalizeze businessul?

ADRIAN MARIN, CEO-ul Generali

ADRIAN MARIN, CEO-ul Generali

Autor: Mircea Nica

10.01.2020, 19:20 614

Generali are mai multe planuri de digitalizare având în vedere contextul dezvoltării pieţei asigurărilor şi al revoluţiei tehnologice, care a devenit un motor pentru majoritatea companiilor din România, după cum spune Adrian Marin, CEO-ul companiei. 

Generali a început deja să elaboreze diferite proiecte de digitalizare. „Anul 2019 a venit şi cu această necesitate de componentă de IT din cadrul fiecărei companii. Aici am fost destul de atenţi pentru a aduce proiecte de digitalizare. Vorbim de RCA online, semnătura electronică, anumite sisteme de ocerizare (transpunerea documentelor în format digital - n.red.) folosite între noi şi parteneri. Vrem în continuare să mergem cu aceeaşi viteză, iar scopul principal este de viteză şi de a ajunge la clienţii noştri cât mai eficient.

De asemenea, suntem în teste pe multe lucruri. Avem parteneri pentru dezvoltarea tehnologică pentru a putea dezvolta soluţii digitale, iar pentru partea de Robotic Process Automation (RPA) îl avem ca partener pe cel mai cunoscut jucător din România, UiPath“, a spus Adrian Marin, potrivit Business Magazin. 

Prin procesul de automatizare, roboţii preiau mare parte din taskurile manuale la care angajaţii companiilor de asigurări pretrec circa 25% din timpul lor pentru a completa formulare şi a prelua documentele necesare de la clienţi în scopul elaborării unei poliţe, după cum povestea Răzvan Atim, şeful departamentului de vânzări din Europa de Est al UiPath. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO