Bănci și Asigurări

Cum îşi cumpără un cetăţean o poliţă RCA? De unde află acum un cumpărător de RCA cine vinde cea mai ieftină poliţă

Autor: Mircea Nica

17.11.2022, 00:05 363

Pe baza simulărilor ZF, diferenţa dintre ofertele primite pe platformele de brokeraj în asigurări şi site-urile celor mai mari 3 asigurători RCA din piaţă este de 100-200 lei pentru aceeaşi poliţă Pentru exemplul ZF, Axeria Iard oferă cel mai mic preţ pe platformele de brokeraj.

Odată cu intrarea în vigoarea a modificărilor aduse legii RCA, prin care asigurătorii trebuie să stabilească o primă netă în funcţie de cheltuielile pentru canalul de distribuţie, ofertele RCA ajung să fie mai convenabile direct de la asigurător decât de la companiile de brokeraj. Pe de altă parte, brokerii sunt singurii care oferă o imagine de ansamblu asupra tuturor ofertelor din piaţă prin comparatoarele pe care le au la dispoziţie, în timp ce asigurătorii nu pot să afişeze decât oferta lor proprie pe site. Deci, de unde află un cumpărător de RCA cine vinde cea mai ieftină poliţă?

ZF a interogat mai multe platforme de brokeraj pentru a simula ofertele pentru o poliţă RCA şi a luat ca exemplu o persoană cu vârsta cuprinsă între 26 şi 35 de ani, din judeţul Călăraşi, care are un autoturism marca Opel Astra, fabricat în anul 2008, cu 1.598 cmc şi o putere de 76 cai, proprietarul având clasa B0. Pentru acest exemplu, trei platforme de brokeraj în asigurări au calculat şase oferte ale asigurătorilor RCA pentru aceeaşi poliţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO