Bănci și Asigurări

Cum arată primele trei luni din 2022 pe piaţa asigurărilor fără City Insurance în peisaj. Euroins conduce întreaga piaţă, urmat de Allianz-Ţiriac şi Groupama

Cum arată primele trei luni din 2022 pe piaţa...

Autor: Mircea Nica

27.06.2022, 10:00 502

♦ Piaţa asigurărilor a ajuns la un volum al subscrierilor de 4,66 mld. lei în primul trimestru din 2022, consemnând un avans record de 46% faţă de perioada similară a anului trecut ♦ Faţă de T1/2021, Groupama ajunge pe locul 3 la nivelul întregii pieţe, propulsată de o triplare a subscrierilor l Asirom urcă în top 5 cele mai mari companii din piaţă ♦ S-au consemnat schimbări şi în topurile companiilor de asigurări generale, dar şi ale jucătorilor de pe zona asigurărilor de viaţă.

Piaţa asigurărilor a început să se reaşeze după prăbuşirea companiei City Insurance, iar primele trei luni din anul 2022 au adus un record al avansului înregistrat la primele brute subscrise, de 46%, faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 4,66 mld. lei, potrivit celor mai recente date publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor în primul trimestru (T1) din 2022.

Euroins România şi-a consemnat un debut impresionant în primele trei luni din 2022 ca lider al întregii pieţe, ajungând la prime brute subscrise de 894,1 mil. lei, un volum mai mult decât dublul celui din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Tot cu un avans impresionant al subscrierilor, Allianz-Ţiriac s-a poziţio­nat pe locul doi în top 5 cei mai mari jucători din întreaga piaţă a asigură­rilor, ajungând la un volum al primelor subscrise de 819,6 mil. lei, dublu faţă de perioada similară a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO