Bănci și Asigurări

Csaba Balint, membru CA al BNR, la ZF Live: În această perioadă, băncile comerciale trebuie să fie flexibile, să găsească soluţii care să ajute clienţii

Autor: Ramona Cornea

23.03.2020, 13:25 201

Csaba Balint, membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României, afirmă că băncile comerciale de pe piaţa locală trebuie să dea dovadă de flexibilitate în timpul pandemiei de coronavirus.

”În cazul băncilor comerciale, cel mai important este să fie flexibile, să găsească soluţii care să ajute clienţii. Va trece şi această situaţie dificilă şi trebuie să avem grijă de companiile care ulterior îşi vor reîncepe activitatea, mai ales de companiile care în ultimii ani au demonstrat că sunt serioase, că au capital, au avut un nivel adecvat al profitabilităţii”, a declarat Csaba Balint în cadrul emisiunii de business ZF Live.

El a mai afirmat că sistemul bancar din România este solid, cu o solvabilitate peste media UE

.”Având la bază fundamente puternice, sistemul bancar se bucură de o solvabilitate peste media Uniunii Europene, iar din punct de vedere al indicatorilor de lichiditate sistemul se situează în topul UE. Suntem în permanent dialog cu sistemul bancar şi pe măsură ce va fi nevoie de modificări de regulamente, vom interveni în sprijinul clienţilor bancari şi pentru consolidarea sistemului bancar. În aceste zile au loc consultări şi cu autorităţile europene pentru că mare parte a regulamentelor sunt europene, iar eventualele modificări trebuie agregate la nivel european”, a adăugat Csaba Balint.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO