Bănci și Asigurări

CSA s-a razgandit: managerii Unita se aleg doar cu amenda

14.06.2007, 18:29 32

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis schimbarea sanctiunii care va fi aplicata managementului companiei de asigurari Unita din suspendare in amenda. CSA a luat hotararea suspendarii din functie a presedintelui Consiliului de Administratie al societatii, Iulian Dumitru, si a vicepresedintelui CA, Anamaria Dorobantu, saptamana trecuta, dupa finalizarea unui control in companie, in urma caruia au fost descoperite mai multe nereguli.
Decizia de suspendare a conducerii Unita a fost schimbata in urma unei contestatii depuse de societate la CSA, prin care au convins Comisia ca lucrurile merg in directia buna, au declarat pentru ZF surse oficiale.
Potrivit legislatiei in vigoare, amenzile pe care Comisia le poate aplica managerilor companiilor de asigurari variaza intre "unul si sase salarii nete ale persoanei respective din luna anterioara celei in care a fost constatata contraventia".
Un sef de firma de asigurari din top zece, asa cum este Unita, castiga cel putin 7.000 de euro pe luna, potrivit informatiilor din piata. Contactat de ZF, presedintele si directorul general al companiei, Iulian Dumitru, a refuzat sa comenteze decizia Comisiei de Supraveghere.
CSA nu a facut niciun anunt oficial pana la inchiderea editiei.
Unita este controlata de compania de asigurari Omniasig, care detine 55% din actiuni, si de grupul austriac Vienna Insurance, cu o participatie de aproape 45%. Capitalul social al companiei se ridica la 33,8 mil. euro (114,1 mil. lei).
In primele cinci luni ale acestui an, Unita a avut afaceri de 59 mil. euro si a platit daune de 23,4 mil. euro. Compania a trecut in 2006 printr-un amplu proces de restructurare, una dintre masurile de reorganizare a activitatii fiind transferarea portofoliului de asigurari de viata la Omniasig Life si preluarea asigurarilor non-agricole de la Agras, ambele companii fiind membre ale grupului Vienna Insurance, care controleaza Unita.
La sfarsitul lunii aprilie, compania a intrat pe profit, cu un plus de 0,6 mil. euro (1,9 mil. lei), dupa ce anul trecut inregistrase o pierdere de 6 mil. euro (21,39 mil. lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO