Bănci și Asigurări

CSA a publicat informatii despre toti intermediarii din asigurari

10.09.2008, 19:41 34

Informatiile despre agentii de asigurare persoane fizice si persoane juridice pot fi accesate pe site-ul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), care a publicat Registrul intermediarilor in asigurari si/sau reasigurari.
Acest registru contine datele trimise Comisiei de catre societatile si brokerii de asigurare autorizati cu privire la agentii de asigurare persoane fizice sau juridice prin care vand polite, agentii de asigurare subordonati persoane juridice (cum ar fi institutiile de credit si institutiile financiare nebancare care practica activitatea de bancassurance), subagentii de asigurare ai agentilor persoane juridice, personalul propriu al brokerilor si asistentii in brokeraj ai acestora.
"Orice persoana interesata poate afla din Registru pentru ce societate de asigurare sau broker, dupa caz, lucreaza un intermediar si care sunt clasele de asigurari pe care le poate practica", afirma Aurelia Cristea, membru al Consiliului CSA, cea care a coordonat realizarea acestui registru.
Pentru a cauta informatii despre un intermediar persoana fizica este necesara introducerea numelui si a prenumelui acestuia, iar interfata Registrului genereaza informatii referitoare la societatea la care lucreaza acesta, data inregistrarii, codul unic, judetul, statutul (activ sau inactiv) si clasele de asigurari pe care le poate vinde.
In cazul intermediarilor persoane juridice, cautarea in Registru se face dupa denumire sau codul unic de inregistrare.
"Recomandam tuturor persoanelor contactate de un intermediar in asigurari in vederea incheierii unei polite sa verifice existenta acestuia in Registru si daca este mandatat sa reprezinte societatea respectiva pentru produsul oferit", a declarat Angela Toncescu, presedintele CSA.
Acest registru nu contine informatii referitoare la brokerii de asigurari, care sunt cuprinsi in Registrul asiguratorilor si al brokerilor de asigurare, disponibil, de asemenea, pe site-ul CSA.
Piata locala a asigurarilor a trecut de 4,4 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro) in primele sase luni ale anului, fiind cu 22% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO