Bănci și Asigurări

Cristina Totu, Director Direcţia IMM, CEC Bank: Pe zona clienţilor IMM CEC Bank, pot să vă spun că anul acesta la 30 septembrie am crescut numărul clienţilor finanţaţi cu 11%. Sunt undeva la peste 7.300 clienţi, iar soldul creditelor IMM în cadrul CEC Bank este în jur de 6,7 mld. lei, în creştere cu 12% faţă de anul trecut

Cristina Totu, Director Direcţia IMM, CEC Bank: Pe zona...

Autor: Mircea Nica

09.10.2023, 20:15 662

Pe zona clienţilor IMM, CEC Bank a ajuns la peste 7.300 de clienţi finanţaţi, în creştere cu 11%, faţă de anul trecut, iar soldul creditelor IMM din cadrul CEC Bank a ajuns în jurula  6,7 mld. lei, cu 12% faţă de anul trecut, a spus Cristina Totu, Director Direcţia IMM, CEC Bank, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, realizată în parteneriat cu CEC Bank, organizată la Arad.

“Pe zona clienţilor IMM CEC Bank, pot să vă spun că anula cesta la 30 septembrie am crescut numărul clienţilor finanţaţi cu 11%, sunt undeva la peste 7.300 clienţi, iar soldul creditelor IMM în cadrul CEC Bank este în jur de 6,7 mld. lei, în creştere cu 12% faţă de anul trecut. În paralel cu creşterea creditării, am continuat investiţiile pe partea de modernizare, iar anula cesta am realizat investiţii de peste 84 mil. lei, care au dus către indicatori importanţi pentru noi pe zona de evoluţie digitală”, a mai spus Cristina Totu.

Ce a mai spus Cristina Totu, Director Direcţia IMM, CEC Bank:

@ Suntem o bancă în plină transformare, modernizare, iar anul acesta am avut în vedere consolidarea poziţiei pe piaţă, astfel la 30 iunie 2023 ocupăm locul 4 în topul băncilor, în urcare de pe poziţia 6 ocupată la 31 decembrie 2022. Activele nete au crescut cu 29%, ajungând la 69 mld. lei faţă de 53 mld. lei la 30 iunie anul trecut.

@ Pe zona de creditare, în primul semestru al acestui an CEC Bank a acordat 27.000 de credite în valoare de peste 5 mld. lei. Din aceste 5 mld. lei, 4 mld. lei au reprezentat credite contractate de companii din care 25%, aproape 1 mld. lei în cadrul IMM Ivnest Plus, iar peste 550 mil. lei au fost destinate implementării proiectelor pe fonduri europene.

@Ne-am susţinut clienţii existenţi pentru proiectele investiţionale pe care le-au avut, dar ne-am uitat şi pe diversificarea portofoliului. Principalele industrii finanţate au fost zona de construcţii, energie regenerabilă şi agricultura, dar n-am uitat producţia şi celelalte industrii care susţin economia românească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO