Bănci și Asigurări

Cristina Mahika-Voiconi, CEO al Libra Internet Bank: Le oferim clienţilor din domeniul energiei verzi consultanţă tehnică şi juridică, echipe dedicate pentru monitorizarea proiectului şi rapiditatea şi flexibilitatea

Cristina Mahika-Voiconi, CEO al Libra Internet Bank: Le...

Autor: Claudia Medrega

05.02.2024, 00:00 127

Libra Internet Bank a acordat o finanţare de 82,7 mil. lei pentru un proiect de energie verde cu o putere totală de peste 53 MW, construit în judeţul Mureş de Glodeni Energy, companie care face parte din portofoliul DRI (DTEK Renewables International B.V.), potrivit informaţiilor transmise de bancă.

„Libra Internet Bank are expertiza necesară pentru a contribui cu succes la realizarea marilor proiecte de energie regenerabilă, cum este şi acesta, atât de necesare pentru dezvoltarea sustenabilă a României. Încă de la stadiul de idee şi inclusiv după finalizarea proiectului, specialiştii noştri sunt alături de companiile interesate să investească în energie verde. Le oferim clienţilor noştri consultanţă tehnică şi juridică, echipe dedicate pentru monitorizarea proiectului şi mai ales rapiditatea şi flexibilitatea pe care le impune acest domeniu", a declarat Cristina Mahika-Voiconi, CEO al Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank a acordat o finanţare de 82,7 mil. lei pentru un proiect de energie verde cu o putere totală de peste 53 MW, construit în judeţul Mureş de către Glodeni Energy, companie care face parte din portofoliul DRI (DTEK Renewables International B.V.), potrivit informaţiilor transmise de bancă.

"Libra Internet Bank are expertiza necesară pentru a contribui cu succes la realizarea marilor proiecte de energie regenerabilă, cum este şi acesta, atât de necesare pentru dezvoltarea sustenabilă a României. Încă de la stadiul de idee şi inclusiv după finalizarea proiectului, specialiştii noştri sunt alături de companiile interesate să investească în energie verde. Le oferim clienţilor noştri consultanţă tehnică şi juridică, echipe dedicate pentru monitorizarea proiectului şi mai ales rapiditatea şi flexibilitatea pe care le impune acest domeniu", a declarat Cristina Mahika-Voiconi, CEO al Libra Internet Bank Proiectul include patru parcuri solare, care sunt amplasate pe o suprafaţă de aproximativ 82 de hectare în patru comune din judeţul Mureş.

Numărul total de panouri fotovoltaice este de aproape 80.000. Iar energia produsă de această centrală fotovoltaică este suficientă pentru a asigura consumul necesar pentru mai mult de 19.000 de locuinţe. Libra Internet Bank a finanţat în ultima perioadă mai multe proiecte pentru producţia de energie regenerabilă. Banca oferă companiilor interesate, printre altele, consultanţă tehnică şi juridică, analiză de fezabilitate şi nu condiţionează creditarea de încheierea unor contracte PPA (Power Purchase Agreement).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO