Bănci și Asigurări

Cristian Toma, Vladimir Soare si Dragos Mihalache, validaţi la secret în Consiliul CSSPP

Cristian Toma, Vladimir Soare si Dragos Mihalache, validaţi la secret în Consiliul CSSPP

Autor: Alina Novaceanu - Mediafax

15.12.2011, 15:00 443

Parlamentul i-a validat, joi, cu 221 de voturi "pentru" şi 3 voturi "împotrivă", în absenţa reprezentanţilor opoziţiei, pe Cristian Toma, Vladimir Soare şi Dragoş Mihalache ca membri în Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Votul a fost secret, pe buletine.

Mandatul foştilor membri ai Consiliului a expirat la data de 28 iunie 2011.

Grupurile parlamentare PNL şi PSD au părăsit, joi, şedinţa plenului reunit, din cauza introducerii acestui punct suplimentar pe ordinea de zi.

Guvernul a modificat la sfârşitul lunii noiembrie, prin ordonanţă de urgenţă, procedura de numire a conducerii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), stabilind ca mandatul preşedintelui, a vicepreşedintelui şi a celorlalţi membri să poată fi acordat cu votul majorităţii parlamentarilor "prezenţi" la momentul validării.

Legislaţia valabilă până atunci stabilea că CSSPP este condusă de un consiliu format din cinci membri, dintre care unul deţine funcţia de preşedinte şi altul de vicepreşedinte, numiţi în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

În lipsa unei prevederi care să faciliteze validarea mandatului doar cu votul majorităţii parlamentarilor prezenţi la şedinţă, pentru aprobarea calităţii de membru erau necesare 235 de voturi, inclusiv din partea opoziţiei. În aceste condiţii, la sfârşitul lunii septembrie, patru candidaţi pentru funcţia de membri în Consiliul Comisiei nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi numiţi cu un mandat de cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO