Bănci și Asigurări

Crevedia, Ferma Dacilor, acum un hotel de lângă Hanul lui Manuc din Bucureşti. Ce mai urmează şi de ce nu sunt obligatorii asigurările de răspundere civilă în astfel de cazuri pentru companii? Doar 5% din cele aproximativ 800.000 de companii din România au o asigurare de răspundere civilă legală şi profesională

Autor: Mircea Nica

12.01.2024, 00:07 164

În momentul achiziţionării unei astfel de poliţe este obligatoriu ca societatea să prezinte dovada avizului de securitate la incendiu De ce autorităţile statului nu colaborează cu asigurătorii dacă scopul final este acelaşi, ba chiar s-ar adăuga o nouă măsură prin care companiile ar fi nevoite să aibă un aviz ISU?

Asigurările de răspundere civilă legală şi profesională, deşi sunt obligatorii pentru anumite profesii liberale precum avocaţi, notari, medici, contabili, pentru zona companiilor care prestează servicii, mai exact hoteluri, pensiuni, restaurante, dar şi cele care vând combustibili precum staţiile GPL, nu sunt obligatorii.

Până acum au avut loc mai multe evenimente soldate atât cu daune materiale, cât şi cu victime omeneşti. O asigurare corespunzătoare, mai ales cea de răspundere, ar fi putut fi un factor care ar fi contribuit cel puţin la o evaluare mai amănunţită a businessurilor pentru a putea funcţiona fără eventuale probleme cum au fost cele întâmplate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO