Bănci și Asigurări

Cresterea daunelor ar putea scumpi politele CASCO

09.02.2007, 18:43 20

Companiile de asigurari vor mari semnificativ preturile la politele auto CASCO doar in situatia intensificarii frecventei numarului de daune la nivelul portofoliului, au declarat reprezentantii asiguratorilor.
"BCR Asigurari si-a ajustat tarifele la politele CASCO in 2006 si nu intentioneaza sa le modifice semnificativ in urmatoarele luni", a afirmat presedintele BCR Asigurari, Mihai Tecau.
"Urmarim in permanenta rata daunei si, in functie de evolutia acesteia, vom lua masurile care se impun", a spus si Bogdan Stan, directorul general al Asitrans. Nici Asirom, companie care a incheiat in anul 2006 circa 800.000 de polite CASCO, nu pregateste o majorare a tarifelor, dar analizeaza si calculeaza variante de modificare a primelor, a afirmat Catalin Stroe, director in cadrul societatii.
La Generali Romania, eliminarea problemelor legate de cresterea ratei daunei din ultimii ani pe segmentul CASCO va fi rezolvata, de la mijlocul lunii martie, prin aplicarea unui tarif care va tine cont de profilul asiguratului (varsta, experienta, zona geografica, numar de daune), a afirmat directorul general al companiei, Tudor Moldovan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO