Bănci și Asigurări

Creştere de 25%. Banca Transilvania, profit net de aproape 1 mld. lei după nouă luni

Creştere de 25%. Banca Transilvania, profit net de...

Autor: Claudia Medrega

14.11.2018, 00:07 5053

Banca Transilvania, a doua cea mai mare insti­tu­ţie de credit după active de pe piaţa bancară locală, a ob­ţinut după primele nouă luni din 2018 un profit net de 979 mil. lei, în creştere cu 25,6% comparativ cu aceeaşi pe­rioadă a anului trecut. Câştigul a fost influenţat de as­cen­siunea veniturilor în condiţiile majorării creditării cu aproape 9%, într-un context caracterizat de creşterea dobânzilor.

Banca Transilvania avea după nouă luni din 2018 venituri operaţionale de 2,24 mld. lei, cu 17% peste încasările din aceeaşi perioadă a anului 2017.

„Suntem multumiţi că am reuşit să îmbinăm creşterea organică şi profitabilitatea cu un proces rapid de integrare a businessului şi clienţilor Bancpost. Prioritatea noastră a fost şi rămâne experienţa clienţilor noştri în utilizarea serviciilor bancare şi finanţarea economiei. Am optat pentru o integrare rapidă a Bancpost pentru că este în avantajul clienţilor, precum şi pentru că favorizează creşterea. Totul merge bine şi suntem încrezători în ceea ce priveşte fuziunea de la finalul anului“, a declarat Ömer Tetik, director general al Băncii Transilvania.

La nivelul întregului grup Banca Transilvania, pro­fi­tul net a urcat după nouă luni din 2018 până la 1,24 mld. lei.

Soldul creditelor nete acordate de Banca Transilvania înregistra la finele lunii septembrie un salt de aproape 9%, ajungând la 32,5 mld. lei.

Ascensiunea creditării a influenţat şi creşterea activelor. Grupul Financiar Banca Transilvania are active totale de 76,6 mld. lei, din care 64,7 mld. lei sunt activele băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO