Bănci și Asigurări

Creditarea corporate a prins viteză la începutul toamnei. Creditele noi în lei pentru companii au crescut în septembrie cu peste 48% faţă de septembrie 2019, la 3,5 mld. lei, maximul din 2020. După nouă luni din 2020, creditarea corporate nouă în lei: +7,2% faţă de 2019

♦ Volumul creditelor corporate noi în lei s-a apropiat în septembrie de 3,5 mld. lei, maximul lunar din 2020, depăşind cu 48,3% nivelul din septembrie 2019 ♦ Cumulat, după nouă luni din 2020 creditele corporate în lei au ajuns la 22,6 mld. lei, fiind cu 7,2% peste nouă luni din 2019 ♦ Creditele corporate în valută sunt în scădere cu circa 24% faţă de 2019 ♦ Dacă adăugăm şi creditele corporate noi în euro, totalul pe nouă luni din 2020 depăşeşte 31 mld. lei.

Septembrie a adus o accele­ra­re a creditelor pentru com­panii, după revigorarea vizi­bi­lă în lunile de vară, fiind re­cu­perat terenul pierdut în primăvară, când creditarea s-a prăbuşit în contextul blocajului determinat de starea de urgenţă impusă în urma pan­de­miei de coronavirus (COVID-19).

Unul dintre factorii importanţi care au impulsionat creditarea pentru firme este programul guvernamental IMM Invest prin care statul român, prin inter­me­diul Fondului de Garantare a Credi­telor pentru IMM-uri, garantează în pro­porţie de 80% sau 90% din valoarea cre­ditelor acordate pentru finanţarea IMM-urilor, în funcţie de tipul companiei.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.