Bănci și Asigurări

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Signal Iduna vrea să preia Ergo şi Ergo Asigurări de Viaţă

Consiliul Concurenţei a început analizarea tranzacţiei prin care Signal Iduna intenţionează să preia companiile Ergo Asigurări şi Ergo Asigurări de Viaţă, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Consiliului Concurenţei.

Astfel, „în conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzaţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.“

Signal Iduna a anunţat în luna mai 2021 că a semnat un acord de achiziţionare a companiilor Ergo Asigurări şi Ergo Asigurări de Viaţă după ce iniţiativa bulgarilor de la Eurohold de a prelua cele două companii a picat din cauza depăşirii termenului de obţinere a aprobărilor tuturor autorităţilor competente. În urma tranzacţiei, Ergo va activa în România sub brandul Signal Iduna şi va continua să ofere servicii extinse de asigurare ce vor include asigurări de locuinţe şi răspundere civilă.

Volumul de prime posttranzacţie pe care Signal Iduna estimează că îl va deţine în România va creşte cu 50%. Pe lângă aprobarea Consiliului Concurenţei, tranzacţia va fi supusă şi aprobării Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Signal Iduna a încheiat primele trei luni din 2021 cu prime brute subscrise de 40,8 mil. lei, cu 2,3% mai mult faţă de T1/2020.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.