Bănci și Asigurări

Conform unui proiect de lege salariaţii firmelor ar putea primi cotă parte din profit. BNR face deja asta de 5 ani. BNR: În ultimii 5 ani s-a distribuit salariaţilor maximum 10% din profitul obţinut

Conform unui proiect de lege salariaţii firmelor ar...

Autor: Claudia Medrega

30.09.2020, 19:20 2089

♦ În anul 2019, BNR a avut profit de 1,8 mld. lei, din care o cotă de 80% a ajuns la bugetul de stat ♦ După ce din câştigul rămas, de 359,8 mil. lei, 60% au mers la rezerve statutare, din suma rămasă de 143,9 mil. lei, procentul de maximum de 10% destinat fondului de participare a salariaţilor la profit ar reprezenta maximum 14,4 mil. lei.

Parlamentul are în proces legislativ un proiect care prevede ca firme­le să împartă cu salariaţii lor o par­te din profitul net realizat de com­panii, respectiv alocarea unei cote procentuale din câştig către salariaţi, de mi­nimum 7,5%, o astfel de metodă de fide­lizare a angajaţilor fiind practicată deja de mai mulţi ani de către unele entităţi, inclusiv de către Banca Naţională.

La nivelul BNR, în ultimii 5 ani, s-a constituit un fond de participare a salariaţilor la profit de maximum 10%, iar premiile au fost acordate tuturor salariaţilor care şi-au des­făşurat activitatea în anul în care s-a reali­zat profitul, proporţional cu timpul efectiv lu­crat, după cum a transmis banca centrală pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO