Bănci și Asigurări

Conducerea actuală a ASF, cu mandatele expirate şi interimat de peste două săptămâni, s-ar putea să rămână pe poziţii până la final de 2023

Conducerea actuală a ASF, cu mandatele expirate şi...

Autor: Mircea Nica

05.12.2023, 00:07 1188

Noile numiri pentru conducerea ASF par să se fi blocat, şefii din actuala conducere rămânând încă la putere, ca interimari, până se votează de către Parlament noii şefi.

Până acum Liviu Voinea este alegerea numărul unu pentru poziţia de preşedinte al ASF, deşi Nicu Marcu, în ciuda turbulenţelor din ultimii ani, rămâne cu o anumită susţinere. Gabriela Horga ar fi nominalizarea pentru funcţia de vicepreşedinte al ASF pe zona pieţei de capital, Dan Armeanu ar putea rămâne pe poziţie, ca vicepreşedinte al ASF pe zona pensiilor private, iar pe zona asigurărilor Cristian Roşu îşi caută în continuare susţinere pentru păstrarea funcţiei, dar Anca Dragu ar putea fi surpriza pentru funcţia de vicepreşedinte ASF pentru asigurări.

Până când lucrurile vor începe să capete formă, iar procesul va începe, cel puţin prin reunirea celor două birouri politice pentru a se stabili calendarul nominalizărilor, întrebarea este cât pot actualii şefi ai ASF să rămână în interimat, având în vedere că ultima dată când poziţia de preşedinte al ASF a rămas vacantă, după plecarea lui Leonardo Badea la BNR, situaţia a durat circa 9 luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO