Bănci și Asigurări

Compania de asigurări de viaţă Aegon România a încheiat 2020 cu prime brute subscrise de 134,5 milioane lei, în creştere cu 13%. ”Românii au devenit mai interesaţi de sănătatea lor în 2020, iar această preocupare s-a reflectat şi în vânzările noastre”

Compania de asigurări de viaţă Aegon România a...

Autor: Roxana Rosu

20.04.2021, 11:11 94
Compania de asigurări de viaţă Aegon România, parte a grupului financiar internaţional Aegon, a încheiat 2020 cu un volum de 134,5 milioane lei al primelor brute subscrise, în creştere cu 13% faţă de 2019, şi cu o cotă de piaţă de 4,9%. Creşterea volumului primelor a dus la urcarea în clasamentul companiilor de asigurări de viaţă până pe locul şase, cu o poziţie mai sus decât în 2019. Evoluţia indicelui GWP a fost susţinută şi de creşterea interesului pentru asigurările de sănătate. Conform unei analize realizate de companie în martie 2021, pe parcursul anului trecut, de trei ori mai mulţi români au achiziţionat asigurarea oncologică Optimist, faţă de 2019. De asemenea, numărul persoanelor care au achiziţionat servicii care oferă acces rapid la o a doua opinie medicală s-a majorat cu 43%. „Românii au devenit mai interesaţi de sănătatea lor în 2020, iar această preocupare s-a reflectat şi în vânzările noastre. Cred că este un semnal pozitiv, pentru că arată că oamenii sunt mai atenţi cu sănătatea lor şi a celor apropiaţi, deoarece au realizat încă o dată, în mod abrupt, cât de importantă este aceasta”, a explicat Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO