Bănci și Asigurări

Comitetul Naţional de Supraveghere Macroprundenţială a discutat în şedinţa de joi, 14 octombrie, despre retragerea autorizaţiei City Insurance, după ce firma de asigurări a intrat în faliment

Comitetul Naţional de Supraveghere Macroprundenţială a discutat în şedinţa de joi, 14 octombrie, despre retragerea autorizaţiei societăţii City Insurance, în condiţiile în care firma de asigurări a intrat în faliment.

”Consiliul general al CNSM a fost informat cu privire la: (i) retragerea autorizaţiei societăţii City Insurance SA, (ii) riscurile sistemice identificate în cadrul sistemului financiar naţional, (iii) impactul planurilor de finanţare ale instituţiilor de credit asupra fluxului de credite către economia reală şi (iv) implementarea Recomandării CERS/2020/8 privind monitorizarea implicaţiilor asupra stabilităţii financiare ale moratoriilor privind datoriile, precum şi ale schemelor de garanţii publice şi ale altor măsuri de natură fiscală adoptate pentru a proteja economia reală ca răspuns la pandemia de COVID-19”, se precizează în comunicatul CNSM, care nu conţine alte informaţii despre discuţiile privind City Insurance.

În septembrie, Autoritatea de Supraveghere Fianciară (ASF) a anunţat că trimite în faliment compania de asigurări City Insurance, cel mai mare asigurator RCA din Romania cu o cotă de piaţa de 45%, ca urmare a faptului că nu a venit niciun investitor să o salveze, iar indicatorii de capital nu au fost restabiliţi.

ASF a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare, constatarea insolvenţei şi promovarea cererii privind deschiderea procedurii de faliment la City Insurance.

Anterior, Autoritatea anunţase că fondul olandez I3CP, acţionarul care a preluat tot pachetul de acţiuni de la Vivendi Internaţional, fostul acţionar majoritar al City Insurance, nu a reuşit să aducă suma de 150 mil. euro pentru restabilirea capitalului minim necesar al companiei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.