Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Comisionul de garantare perceput beneficiarilor programului START-up Nation a fost redus la 1,95% din valoarea creditului

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a redus de săptămana trecută comisionul de garantare perceput beneficiarilor programului START-up Nation, la 1,95% din valoarea creditului.

“Reducerea costurilor de finantare  reprezinta unul dintre importantele deziderate ale IMM-urilor in accesarea surselor de finantare. Asadar, am reevaluat riscul asociat acordarii garantiilor in cadrul Programului START-up Nation si, pentru a oferi un raspuns adecvat cerintelor specifice ale partenerilor nostri, am ajustat costurile practicate tocmai pentru a crea premisele unei facilitari a accesului la creditare. “a declarat Gheorghe Lapadat-Director general FNGCIMM.

Fondul este unul dintre principalii parteneri ai programului Start-Up Nation, oferind un produs de garantare dedicat pentru creditele punte acordate de CEC Bank şi Banca Transilvania. În cadrul programului, obligatiile de rambursare sunt garantate în proporţie de maxim 80%.

Comisionul se va aplica garanţiilor noi emise în favoarea beneficiarilor programului, inclusiv celor care au situaţii financiare încheiate, cu condiţia ca la data solicitării creditului garantat să aibă o vechime mai mica de 36 de luni de la data infiinţării.

Comisionul de garantare este o cheltuială eligibilă, care poate fi decontată din ajutorul financiar nerambursabil acordat prin Start Up Nation.

La prim etapă a Programului au participat circa 5100 de antreprenori care au luat credite de aproape 1 miliard de lei.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.