Bănci și Asigurări

Cluj: Protecţia Consumatorilor a amendat BCR cu 100.000 de lei şi a propus suspendarea creditării

Cluj: Protecţia Consumatorilor a amendat BCR cu 100.000 de lei şi a propus suspendarea creditării

Autor: Mediafax

03.12.2010, 13:08 122

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC)Cluj a amendat BCR cu 100.000 de lei şi a propus AutorităţiiNaţionale pentru Protecţia Consumatorilor suspendarea activităţiide creditare, pentru includerea comisiunului de risc în cel deadministrare, scrie

MediafaxBusiness

.Şeful CJPC Cluj, Mircea Radu, a declarat, vineri, într-oconferinţă de presă, că amenda a fost aplicată pentru includereacomisionului de risc în comisionul de administrare, ceea ceconstituie o ilegalitate.

"CJPC Cluj a amendat o altă bancă, cu suma de 100.000 de leipentru includerea comisionului de risc în cel de administrare, ceeace constituie o ilegalitate şi o încălcare a OUG nr. 50/2010. Ampropus ANPC suspendarea activităţii de creditare", a spus Radu.

Potrivit acestuia, sancţiunea a fost dată în urma înregistrăriia peste 80 de sesizări de la clienţi.Potrivit unor surse din CJPCCluj, banca amendată este BCR.

CJPC Cluj a amendat, în luna noiembrie, Volksbank, tot cu100.000 de lei, şi s-a cerut şi în acest caz suspendareaactivităţii de creditare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO