Bănci și Asigurări

Clientii Distrigaz Sud au 65 de noi locatii de plata a facturilor, prin Citi

31.05.2007, 17:48 36

Clientii Distrigaz Sud isi vor putea achita facturile prin serviciile de plata ale Citibank Romania, in urma unui parteneriat incheiat de cele doua companii.
Tot mai multe banci dezvolta solutii alternative, mai comode, pentru plata facturilor emise de furnizorii de utilitati parteneri, in incercarea de a evita aglomerarea ghiseelor proprii.
Citibank ofera doua servicii de plata a facturilor, Unikasa - care presupune plata la o serie de comercianti acceptanti si Easy Payments, prin intermediul caruia tranzactiile se realizeaza la automate speciale. In ambele cazuri plata se face in numerar, iar clientul nu este obligat sa aiba cont deschis la Citibank. Serviciul Unikasa permite plata facturilor in sucursalele bancii, in benzinariile Agip si la magazinele Domo.
Casierul scaneaza codul de bare al facturii, iar plata se face in numerar. In total, serviciul este disponibil in 50 de locatii. Sistemul Easy Payments este bazat pe automate dotate cu cititoare pentru codurile de bare de pe facturi, care accepta numerar.
Citi are instalate 15 astfel de automate, dintre care noua in Bucuresti.
Si Bancpost a inceput sa instaleze automate cu functii de incasare numerar pentru efectuarea diferitelor plati, avand in plan sa ajunga sa opereze 200 de astfel de masini pana la sfarsitul anului. Banca are deja functionale 150 de astfel de automate, numite APS. BCR testeaza de asemenea o solutie de plata a facturilor cu numerar la automate speciale, urmand ca proiectul sa fie extins la nivel national. Si olandezii de la ING Bank au lansat recent un serviciu de plata rapida a facturilor in unitatile SelfBank, prin instalarea unor cititoare de coduri de bare. Plata se face insa pe baza de card, serviciul fiind astfel disponibil numai clientilor ING.
Francezii de la BRD-SocGen ofera un serviciu asemanator, clientii putand sa plateasca facturile la comerciantii acceptanti, insa numai cu cardul.
Majoritatea bancilor ofera de asemenea solutii de plata a facturilor la utilitati la bancomatele proprii sau prin intermediul serviciilor de Internet sau mobile banking. Spre deosebire de aceste canale, alternativele de plata in numerar ofera mai multa flexibilitate, nefiind nevoie ca utilizatorul sa fie client al bancii respective.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO