Bănci și Asigurări

Clienţii Allianz-Ţiriac au făcut 4.000 de plăţi lunare ale primelor de asigurare la POS-urile agenţilor anul trecut

Allianz-Ţiriac a vândut anul trecut poliţe de asigurare în valoare de 1,2 mld. lei

Allianz-Ţiriac a vândut anul trecut poliţe de asigurare în valoare de 1,2 mld. lei

Autor: Anelis Baciu

06.04.2017, 00:04 173

Clienţii Allianz-Ţiriac, cea mai mare companie de asigurări din piaţa locală, au efectuat circa 4.000 de tranzacţii lunare de plată a primelor de asigurare la POS-urile agenţilor companiei în intervalul iulie-decembrie a anului trecut. Valoarea primelor de asi­gu­rate plătite la POS-urile agen­ţilor din te­ren s-a situat în primele şase luni de la lansare a noii modalităţi de plată la 3,7 mil. lei. Valoarea primelor generate de acest serviciu reprezintă practic 0,3% din volumul afacerilor totale raportate anul trecut. Volumul redus al plăţilor de prime la POS-urile agenţilor era însă de aşteptat având în vedere că nu există încă o obişnuinţă a clienţilor.

Pe de altă parte, specialiştii se aşteaptă ca plăţile cu cardul să accelereze în următorii ani, pe fondul extinderii reţelei de acceptare.

Introducerea POS-urilor mobile la agenţii de vânzare din teren reprezintă o premieră în industria locală de asigurări. Posibilitatea plăţii cu cardul la agenţii de asigurare este de regulă întâlnită în ţările dezvoltate din Europa, în Asia, dar şi în SUA. Plata cu cardul a primelor de asigurare ar putea aduce mai multă siguranţă agenţilor, care nu vor mai fi nevoiţi să poarte asupra lor sume mari de bani. Imple­mentarea plăţii cu cardul la agenţi a fost realizată în colaborare cu UniCredit Bank, MasterCard şi GoSwiff.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO