Bănci și Asigurări

Claudiu Cercel devine vicepresedinte al BRD pentru piete financiare

Claudiu Cercel devine vicepresedinte al BRD pentru piete financiare

Claudiu Cercel, vicepresedinte al BRD: Constituirea Polului Piete Financiare se incadreaza in strategia de eficientizare a activitatii si organizarii BRD si vizeaza o mai buna adecvare la evolutiile pietei.

22.10.2008, 19:19 350

Cercel si-a preluat noua functie pe 2 octombrie. In actuala perioada tensionata de pe pietele locale si internationale, BRD include in structura boardului executiv o pozitie dedicata supervizarii operatiunilor pe pietele financiare.

Astfel, Cercel va asigura conducerea activitatii zilnice a Polului Piete Financiare, care cuprinde activitatile de piete valutare si monetare, valori mobiliare, asset management si custodie/depozitare titluri.
"Constituirea Polului Piete Financiare se incadreaza in strategia de eficientizare a activitatii si organizarii BRD si vizeaza o mai buna adecvare la evolutiile pietei. In acest sens, conceptia noii structuri are in vedere o implementare mai rapida a deciziilor precum si flexibilizarea structurii administrative. Aceasta intr-o perioada tumultoasa, in care capacitatea de adaptare si viteza de reactie devin decisive", a declarat noul director general adjunct al BRD.
Din structura de conducere executiva a bancii mai fac parte directorul general Patrick Gelin, care este si presedinte al Consiliului de Administratie, si directorii generali adjuncti Petre Bunescu, Sorin-Mihai Popa si Herve Barbazange.
Claudiu Cercel - Duca lucreaza in BRD de 15 ani, ocupand de-a lungul carierei diferite pozitii in cadrul activitatilor de trezorerie si operatiuni de piata ale bancii: director adjunct al Directiei Trezorerie (1997-2001), director de operatiuni de piata (2001-2007), director executiv piete financiare (2007-2008). Este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, specialitatea Cibernetica si al programului de Executive MBA organizat de Asebuss Bucuresti si Universitatea din Washington, SUA.
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO