Claudiu Cercel devine vicepresedinte al BRD pentru piete financiare

Autor: Razvan Voican 22.10.2008

Claudiu Cercel-Duca, 40 de ani, director executiv piete financiare la BRD, a fost promovat in functia de director general adjunct (vicepresedinte) al bancii.



Cercel si-a preluat noua functie pe 2 octombrie. In actuala perioada tensionata de pe pietele locale si internationale, BRD include in structura boardului executiv o pozitie dedicata supervizarii operatiunilor pe pietele financiare.

Astfel, Cercel va asigura conducerea activitatii zilnice a Polului Piete Financiare, care cuprinde activitatile de piete valutare si monetare, valori mobiliare, asset management si custodie/depozitare titluri.
"Constituirea Polului Piete Financiare se incadreaza in strategia de eficientizare a activitatii si organizarii BRD si vizeaza o mai buna adecvare la evolutiile pietei. In acest sens, conceptia noii structuri are in vedere o implementare mai rapida a deciziilor precum si flexibilizarea structurii administrative. Aceasta intr-o perioada tumultoasa, in care capacitatea de adaptare si viteza de reactie devin decisive", a declarat noul director general adjunct al BRD.
Din structura de conducere executiva a bancii mai fac parte directorul general Patrick Gelin, care este si presedinte al Consiliului de Administratie, si directorii generali adjuncti Petre Bunescu, Sorin-Mihai Popa si Herve Barbazange.
Claudiu Cercel - Duca lucreaza in BRD de 15 ani, ocupand de-a lungul carierei diferite pozitii in cadrul activitatilor de trezorerie si operatiuni de piata ale bancii: director adjunct al Directiei Trezorerie (1997-2001), director de operatiuni de piata (2001-2007), director executiv piete financiare (2007-2008). Este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, specialitatea Cibernetica si al programului de Executive MBA organizat de Asebuss Bucuresti si Universitatea din Washington, SUA.