Bănci și Asigurări

Claudiu Cazacu, X-Trade Brokers: în 2017 cresc dobânzile la creditele în lei

Claudiu Cazacu, X-Trade Brokers: în 2017 cresc...

Autor: Mona Scarisoreanu

01.01.2017, 11:58 1039

“Pentru creditele în lei estimăm o creştere a costurilor cu 0.5 puncte procentuale, ceea ce ar putea însemna ROBOR la trei luni la 1.3% în a doua jumătate a anului. Estimăm de asemenea o mai mare variabilitate a dobânzii, cu fluctuaţii mai pronunţate decât în 2016”, a declarat, pentru Mediafax, Claudiu Cazacu, analist-şef al X-Trade Brokers.

Pe de altă parte, dobânzile la dolari vor fi într-o tendinţă de creştere. “În estimarea noastră, dobânzile la dolarul american vor fi mai mari cu mai mult decât cele 0.75 puncte procentuale, cât era estimat în cel mai recent raport al Fed, nivel care pare a fi fost ”adoptat” de pieţe. Vedem dobânda crescând gradual, posibil mai rapid în a doua jumătate a anului, cu peste 1 punct în total, aprecierea fiind transmisă spre pieţele interbancare. În privinţa dobânzii monedei unice europene, aceasta ar putea rămâne la niveluri coborâte în mare parte din anul viitor, având eventual o modestă tendinţă de apreciere spre final, posibil la o treime faţă de ritmul din SUA, cu efecte mai vizibile însă abia în 2018”, arată Claudiu Cazacu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO