Bănci și Asigurări

Citi: Scăderea inflaţiei permite BNR să taie dobânda la lei cu 0,25 puncte procentuale în martie

Autor: Ciprian Botea

13.02.2012, 12:57 181

Analiştii Citi se aşteaptă ca BNR să reducă dobânda cheie cu un sfert de punct procentual la şedinţa de politică monetară din luna martie având în vedere persepectivele pozitive de inflaţie.

"Credem că cifrele privind inflaţia din ianuarie cresc probabilitatea reducerii cu un sfert de punct procentual a dobânzii cheie la şedinţa din martie. Încă o reducere de un sfert de punct procentual este posibilă pe parcursul anului", se arată într-un raport al Citi.

Ei afirmă că inflaţia s-ar putea situa anul acesta în intervalul de 2-4% ţintit de BNR, dar notează că am putea vedea anumite presiuni pe partea preţurilor administrate şi a preţurilor alimentelor.

Inflaţia anuală a scăzut în ianuarie la 2,7%, un nou minim istoric, în condiţiile în care estimările majorităţii analiştilor indicau o creştere anualizată a preţurilor cu 3%. Trendul de scădere a inflaţiei ar putea continua până în luna mai, potrivit analiştilor Citi.

BNR şi-a majorat recent ţinta de inflaţie pentru anul acesta, de la 3% la 3,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO