Bănci și Asigurări

Cine preia frâiele unei pieţe care falimentează liderii? Groupama este în vizor ca următorul lider al pieţei RCA, dar şi Allianz-Ţiriac ar putea prelua conducerea

Între cine se împarte acum piaţa RCA?

Cine preia frâiele unei pieţe care falimentează...

Autor: Mircea Nica

11.04.2023, 00:07 5102

♦ Groupama Asigurări este jucătorul care a ajuns liderul întregii pieţe a asigurărilor cu ajutorul preluării unei cote semnificative pe zona RCA ♦ Şi Allianz-Ţiriac a absorbit din şocul lăsat în urmă de City Insurance, dar ritmul a fost unul mai prudent ♦ Pe de altă parte, jucători precum Grawe şi Axeria Iard vin din urmă şi ar putea prelua şi ei mai mult RCA, dar ascensiunea nu îi poziţionează neaparat în fruntea clasamentului RCA.

Odată cu prăbuşirea Euroins România, fostul lider al pieţei RCA, după ce a preluat ştafeta falimentară de la City Insurance, jucătorii rămaşi au început să absoarbă cei peste 2,7 milioane de foşti clienţi ai Euroins, iar întrebarea este între cine se mai împarte piaţa RCA de data aceasta şi, cel mai important, cine ar fi dispus să preia frâiele unei pieţe care falimentează liderii.

După falimentul City Insurance, liderul clar al pieţei RCA a fost Euroins România, având în vedere cota semnificativă pe care o deţinea pe acest segment, de peste 33%. Ulterior, jucători noi precum Axeria Iard şi Hellas Direct au intrat pe segmentul RCA prin freedom of establishment (FOE), ceea ce a readus un număr rezonabil de jucători care să preia şi să împartă cota de piaţă de circa 45% lăsată în urmă de City Insurance şi cei peste 3,1 milioane de clienţi.

Deşi de-a lungul ultimului an şi jumătate preţurile poliţelor RCA au crescut, şocul cel mai mare a fost dat de diferenţa dintre preţul pe care City Insurance îl practica şi preţul normal, care asigura un nivel optim de funcţionare a unei companii de asigurări, automat acesta fiind dublu comparativ cu cel mai mic preţ de până atunci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO