Bănci și Asigurări

Cinci microîntreprinderi din Arad şi Timiş primesc finanţări de peste 5 mil. lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi din Arad şi Timiş primesc...

Autor: Cristina Bellu

25.03.2024, 13:59 230

Companiile Palhause, Ami Trade şi Codrea Medical Center din Timişoara, alături de societăţile Werkland Tools şi Start SRL din Arad vor beneficia de finanţări totale de peste 5 mil. lei prin Programul Regional Vest, în urma apelului dedicat microîntreprinderilor, lansat în 2023.

„Investiţiile în companiile locale nu numai că stimulează creşterea economică, dar şi asigură că rămânem competitivi pe piaţa globală”, spune Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.

Potrivit datelor Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, peste 1,66 mil. lei, din care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor merge către compania timişoreană Palhause SRL, specializată în fabricarea mobilei, pentru extinderea businessului.

Ami Trade, specializată în fabricarea componentelor electronice pentru calculatoare, va investi aproape 1,4 mil. lei, din care 650.000 de lei fonduri nerambursabile, în achiziţia unei noi linii de producţie, mai performantă şi cu un consum mai mic de energie, în timp ce Codrea Medical Center SRL, societate specializată în servicii de asistenţă stomatologică, va beneficia de o investiţie de aproape 600.000 de lei (386.000 lei – fonduri nerambursabile), pentru achiziţia de echipamente noi, performante, tehnologizate, care contribuie la reducerea consumului de energie.

Totodată, aproape 1,5 mil. lei, dintre care 889.000 lei – valoare nerambursabilă, vor fi investiţi în Werkland Tools, societate din Lipova, judeţul Arad, specializată în industria prelucratoare, care îşi va extinde capacitatea de producţie, în timp ce societatea Start SRL îşi va moderniza biroul de arhitectură, prin achiziţia de echipamente şi software profesional şi inovator, cu ajutorul unei investiţii de aproape 470.000 de lei, dintre care 260.000 de lei – fonduri nerambursabile.

Componenta destinată microîntreprinderilor din domeniile producţiei şi serviciilor a beneficiat de un buget total de 36,33 milioane de euro, prin Programul Regional Vest.

Totodată, IMM-urile din Regiunea Vest vor putea aplica pentru fonduri totale de 41,25 milioane de euro, prin apelul destinat IMM-urilor. În acest caz, depunerea proiectelor se va face în perioada 01 - 31 august 2024.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO