Bănci și Asigurări

China: noi semnale de alarmă reînnoiesc îngrijorările privind nivelul mare al datoriilor şi posibilitatea plăţii acestora

China: noi semnale de alarmă reînnoiesc îngrijorările...

Autor: Catalina Apostoiu

27.11.2019, 00:00 70

China riscă să se confrunte cu cel mai răsunător caz de default al unei companii de stat pe piaţa obligaţiunilor în dolari din ultimele peste două decenii.

În plus, banca centrală a ţării a avertizat recent cu privire la pericolele unei acumulări rapide a datoriilor gospodăriilor, cerând o supervizare mai strictă a creditelor ipotecare şi de consum pentru a diminua riscurile la adresa sistemului financiar.

Ca nou semn al disponibilităţii crescute a Beijingului de a permite falimente în sectorul sensibil politic al întreprinderilor de stat, traderul de materii prime Tewoo Group a oferit un plan fără precedent de restructurare a datoriilor ce presupune pierderi pentru investitori sau un swap de obligaţiuni noi cu randamente semnificativ mai scăzute, scrie Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO