Bănci și Asigurări

Cererea a convins bancherii să continue refinanţările

Cererea a convins bancherii să continue refinanţările

Foto Lucian Muntean

Autor: Ciprian Botea

15.06.2011, 23:47 188

Bancherii continuă să se lupte pentru refinanţarea clienţilorbuni de la concurenţă, astfel că au prelungit campaniile dinprimăvară, fiind încurajaţi de creşterea vânzărilor din ultimeleluni.

Datorită cererii mari, BCR, BRD şi CEC Bank au decis în ultimasăptămână să-şi prelungească promoţiile la creditele derefinan­ţare până în iulie, perioadă în care au eliminat o partedin comisioane.

"Cererea de credite de refinanţare a fost una ridicată, peste65.000 de cereri fiind depuse la ghişeele noastre în campaniapromoţionala. De aceea am decis prelungirea promoţiei până la 31iulie", a declarat Adrian Jantea,

director de promovare şi distribuţie produse retail la BRD.

BRD a lansat campania de refinanţare la începutul lunii aprilieşi reprezentanţii băncii spun că peste 85% dintre clienţi solicităşi sume suplimentare, situate de obicei între 15% şi 25% dinvaloarea creditului refinanţat.

De asemenea, reprezentanţii BCR afirmă că cererea pentru creditepentru refinanţare înregistrează un ritm anual de creştere de 50%şi că acestea deţin jumătate din vânzările noi.

Refinanţările nu ajută însă la reluarea creditării, iar soldulîmprumuturilor acordate populaţiei a scăzut la circa 98 miliardelei (23,7 mld. euro) la sfârşitul lunii aprilie, cu 1,3% mai puţindecât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelorBNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO