Bănci și Asigurări

CEC Bank deschide la Slobozia o unitate dedicată exclusiv finanţării agricultorilor, concept pe care banca vrea să îl extindă şi către alte zone cu potenţial agricol din ţară

CEC Bank deschide la Slobozia o unitate dedicată...

Autor: Cristina Bellu

09.11.2023, 12:00 228

CEC Bank a deschis la Slobozia prima unitate dedicată exclusiv acordării de finanţări agricultorilor – AGRI CEC, concept pe care instituţia îl va extinde şi către alte zone cu potenţial agricol din ţară.

“CEC Bank a fost, anul trecut, cel mai mare jucător din sistemul bancar al programulului guvernamental destinat agriculturii - Rural Invest dar şi cel mai mare finanţator al creditelor APIA, unde s-au acordat aproximativ 7.000 de credite. Agricultura are o importanţă deosebită în strategia de dezvoltare a CEC Bank. Acesta este şi motivul pentru care am decis dezvoltarea unui concept dedicat integral finaţării agricultorilor – AGRI CEC”, spune Bogdan Neacşu, Preşedinte CEC Bank. 

El apreciază că relaţia bănci - clienţi din agricultură diferă faţă de relaţia cu clienţii obişnuiţi, deoarece antreprenorii din agricultură au nevoi specifice, sezoniere.

Potrivit oficialilor băncii, AGRI CEC dispune de o echipă de experţi în activităţile pe care le presupune accesarea unui credit pentru agricultură – specialişti bancari cu experienţă în domeniul finanţărilor de acest tip, cu o cunoaştere foarte bună a pieţei de profil şi a proceselor specifice acestui gen de finanţare. 

Agricultura şi industria agroalimentară au avut cea mai mare creştere în portofoliul CEC Bank, ajungând al doilea domeniu finanţat de către bancă. Soldul creditelor a urcat până la 4,66 miliarde de lei, creştere de 40% faţă de jumătatea anului trecut. 

CEC Bank susţine creşterea competitivităţii producătorilor locali, acordând credite şi pentru sisteme de irigaţii cât şi pentru realizarea de investiţii complexe pentru închiderea ciclului de producţie şi obţinerea unei profitabilităţi mai mari pe kilogram de cereale/lapte/carne vândute.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 69,08 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru al anului 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO