Bănci și Asigurări

CEC Bank continuă să finanţeze antreprenorii prin programul IMM Invest Plus, prin care aceştia pot contracta credite de până la 5 mil. lei pentru capital de lucru şi 10 mil. lei pentru investiţii. De la debutul programului, în 2020, banca a acordat finanţări de aproape 5 mld. lei

CEC Bank continuă să finanţeze antreprenorii prin...

Autor: Cristina Bellu

15.03.2023, 11:10 303

CEC Bank a anunţat că va continua să finanţeze şi anul acesta antreprenorii români prin intermediul programelor guvernamentale IMM Invest Plus, acordând credite cu dobânzi şi comisioane subvenţionate. 

„Antreprenorii pot accesa finanţare atât pentru proiectele de investiţii cât şi pentru acoperirea necesarului de capital de lucru pentru consolidarea şi extinderea afacerilor acestora, adaptarea la cerinţele actuale de climă şi digitalizare, menţinerea şi crearea de locuri de muncă“, spune Ramona Ivan, director relaţii cu instituţii naţionale şi internaţionale în cadrul CEC Bank. 

Începând cu 2020, anul de debut al programului, şi până în prezent, instituţia bancară a acordat finanţări de circa 5 mld. lei, potrivit datelor transmise de CEC Bank. 

Prin schema de ajutor de stat pot fi accesate credite de investiţii şi/sau credite pentru capital de lucru, garantate până la 90% cu garanţii de stat, emise de Fondul de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii, Fondul de Garantare a Creditului Rural şi Fondul Român de Contragarantare. 

Valoarea maximă a creditelor în cadrul Programului IMM Invest Plus este de până la 10 mil. lei pentru investiţii şi de până la 5 mil. lei pentru capital de lucru, cu o durată maximă de finanţare de până la 72 luni în cazul creditelor de investiţii, respectiv 36 luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru.

Ajutorul de stat sub formă de grant de care beneficiază antreprenorii care accesează aceste credite acoperă dobanda pe o perioadă de 12 luni de la acordarea creditului precum şi comisioanele de garantare pe toată perioada de valabilitate a garanţiei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO