Bănci și Asigurări

Ce schimbări au fost în ultimul an în conducerea executivă a băncilor din top 10

Ce schimbări au fost în ultimul an în conducerea...

Autor: Claudia Medrega

03.02.2017, 00:05 605
BRD-SocGen şi Bancpost şi-au schimbat directorul general, iar BCR are doi membri noi în boardul executiv.
 
Schimbările în top managementul celor mai mari bănci după active din top 10 au continuat în ultimul an, după ce de la înce­pu­tul crizei financiare majoritatea instituţi­ilor de credit mari au schimbat doi, trei sau chiar cinci şefi, precum şi alţi membri ai boar­dului executiv. Doar patru dintre cele mai mari zece bănci locale - Raiffeisen, CEC Bank, UniCredit şi Alpha Bank - au tra­ver­sat pe­rioa­da de criză cu acelaşi director executiv.
 
În ultimul an şi-au schimbat şeful BRD-SocGen şi Bancpost, în timp ce la BCR, cea mai mare bancă după active, au fost numiţi doi membri noi în conducerea executivă. De altfel, Bancpost, BCR şi BRD-SocGen se detaşează în topul modificărilor la nivel de top management din 2008 încoace, schim­bând mai mult de trei persoane pe poziţia de director general.
 
BRD-SocGen, subsidiara locală a gru­pu­lui francez Société Générale, are din toamna anu­lui 2016 un nou director general, François Bloch, fost prim-vicepreşedinte executiv la Rosbank, subsidiara din Rusia a grupului francez Société Générale, înlocuindu-l de la 1 noiembrie pe Philippe Lhotte. În decem­brie, el a primit şi aprobarea BNR pentru a prelua conducerea BRD- SocGen, a doua bancă de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO