Bănci și Asigurări

Ce au vorbit bancherii cu premierul? Premierul Nicolae Ciucă le cere bancherilor să crediteze antreprenorii români, companiile din energie, agricultură şi IT&C

Ce au vorbit bancherii cu premierul? Premierul Nicolae...

Autor: Claudia Medrega

09.04.2023, 11:00 3654

„Antreprenorii români, fermierii, industria alimentară şi sistemul energetic au nevoie de finanţare pentru a se putea dezvolta“, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Energia, agricultura şi sectorul IT&C sunt domenii-cheie pentru dezvoltarea României, iar premierul României Nicolae Ciucă le-a recomandat bancherilor să-şi focuseze creditarea pe aceste domenii economice şi să se implice şi în confinanţarea proiectelor cu fonduri europene, discuţiile având loc la o întrunire la Palatul Victoria cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

„Antreprenorii români, fermierii, industria alimentară şi sistemul energetic au nevoie de finanţare pentru a se putea dezvolta. Competitivitatea economiei româneşti depinde de creşterea performanţei şi eficienţei tehnologiilor folosite, inclusiv pentru exploatarea materiilor prime de care noi dispunem. Pentru a reuşi acest lucru, avem nevoie de instrumente financiar-bancare capabile să vină în completarea fondurilor europene pentru cei care vor să investească. Astfel, consolidăm creşterea economică înregistrată anul trecut şi generăm linii noi de dezvoltare economică, pentru ca mediul de afaceri să prospere şi să poată profita de piaţa unică europeană, pe care nu poate pătrunde fără capital şi tehnologii performante“, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO