Bănci și Asigurări

Ce anunţa ING Asigurari la începutul lui 2010: recrutam 150 de oameni pentru centrul de la Cluj

Autor: Angela Placinta

11.02.2010, 23:05 81

Grupul olandez ING a inceput procesul de recrutare pentrucentrul regional pe care il va deschide in Cluj-Napoca, care vareuni o parte din functiile departamentelor IT, financiar si deoperatiuni ale companiilor de asigurari ale ING din regiune, panala sfarsitul anului numarul angajatilor urmand sa ajunga la150.

ING este astfel unul dintre putinii angajatori in 2010, inconditiile in care majoritatea companiilor incaerca sa isidiminueze costurile cu personalul.

"Activitatea de recrutare pentru anumite pozitii a inceput dejain luna ianuarie 2010. In aceasta prima faza, cautam oameni pentrupozitii de management si team leaderi, care sa aiba experienta indomeniul asigurarilor si cunostinte de limba engleza, ceha sislovaca. De-a lungul anului vom extinde cautarile si catrecandidati vorbitori de poloneza, maghiara si greaca", a declaratCornelia Coman, directorul general al ING Asigurari de Viata.

In principal, recrutarile se fac pentru pozitii in domeniile IT,financiar si operatiuni. Centrul regional de la Cluj-Napoca,infiintat de oladezi pentru a reduce costurile cu operatiunile, vafunctiona pentru companiile ING din Romania, Cehia, Slovacia,Polonia si Ungaria.

Centrul va fi condus, incepand cu luna martie, de KoenVanvinckenroye, care ocupa in prezent pozitia de director executivde operatiuni al ING Asigurari de Viata, cea mai mare companie depe piata de profil. Vanvinckenroye, 46 de ani, activeaza in cadrulING Asigurari din 2006, iar anterior s-a ocupat de managementuldiviziilor de operatiuni ale companiilor ING din Belgia siGrecia.

Inceperea activitatii centrului regional de la Cluj-Napoca esteplanificata pentru ultimul trimestru al acestui an.

"Obiectivul centrului consta atat in centralizarea siconsolidarea activitatilor pentru clienti intr-un singur loc, catsi in derularea activitatilor de servicii ca o afacere de sinestatatoare si livrarea acestora la costuri competitive si calitateridicata", afirma oficialii ING.

ING Asigurari de Viata a inregistrat in primele noua luni aleanului trecut subscrieri totale de 388 mil. lei, in scadere cu 9%fata de aceeasi perioada din 2008. Profitul brut a urcat de 2,3ori, pana la 76 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO