Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Cât de mult contează alfabetizarea financiară. Poţi răspunde corect la 3 întrebări financiare de bază? Circa 30% dintre americani, 25% dintre italieni şi 53% dintre germani au răspuns la toate cele trei întrebări în mod corect, conform Financial Times. Tu poţi?

Business internaţional

Pieţele financiare se schimbă rapid, cu evoluţii în tehnologie şi produse finan­ciare noi şi mai complexe. De la îm­prumuturi studenţeşti până la credite ipo­tecare, carduri de credit, fonduri mutuale şi anuităţi, gama de produse financiare pe care oamenii trebuie să o aleagă este foarte diferită de ceea ce a fost în trecut, iar deciziile referitoare la aceste produse financiare au implicaţii pentru bunăstarea individuală, conform FT care citează Swiss Journal of Economics and Statistics.

Mai mult, creşterea exponenţială a tehnologiei financiare (fintech) revolu­ţio­nează modul în care oamenii efec­tu­ează plăţi, decid despre investiţiile lor finan­ciare şi caută sfaturi financiare. În acest context, este important să înţele­gem cât de conştiente sunt persoanele din punct de vedere financiar şi în ce măsură cunoştinţele lor despre finanţe afectează luarea deciziilor lor financiare.

În contextul schimbărilor rapide şi al dezvoltărilor constante din sectorul financiar şi din economia mai largă, este important să înţelegem dacă oamenii sunt pregătiţi să navigheze eficient în labirintul deciziilor financiare cu care se confruntă în fiecare zi.

Pentru a oferi instrumentele pentru o mai bună luare a deciziilor financiare, trebuie să evaluaţi nu numai ceea ce ştiu oamenii, ci şi ceea ce trebuie să ştie, apoi să evalueze decalajul dintre aceste lucruri. Există câteva concepte fundamentale la baza majorităţii procesului decizional financiar. Aceste concepte sunt universale, aplicându-se fiecărui context şi mediu economic.

Trei astfel de concepte sunt capacitatea de a face calcule ale ratei dobânzii şi de a înţelege compunerea dobânzii, înţelegerea inflaţiei şi înţelegerea diversificării riscurilor.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.