Bănci și Asigurări

Carpatica Asig creste cu 44% la T1

11.06.2007, 21:48 22

Carpatica Asig, companie specializata pe asigurari generale, a subscris pe primul trimestru al acestui an prime brute in valoare de 42,5 milioane de lei (12 mil. euro), in crestere cu 44,32% fata de nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Evolutia a fost superioara ritmului de crestere de 37% inregistrat pe primele trei luni de piata asigurarilor generale.
"Diversificarea produselor, cresterea competitivitatii produselor si a preturilor au jucat un rol hotarator in cresterile trimestriale ale societatii", a declarat pentru ZF Marius Motiu, directorul economic al Carpatica Asig.
Compania a platit pe primul trimestru daune in valoare de 13,5 milioane de lei (4 mil. euro), in crestere cu 10% fata de acelasi interval din 2006.
"Carpatica Asig isi continua politica de dezvoltare prin cresterea semnificativa a numarului de reprezentante si isi rentabilizeaza produsele prin crearea si adaptarea lor la noile cerinte ale pietei de profil", a explicat Motiu. La sfarsitul lui 2006, asiguratorul sibian avea 142 de reprezentante. Asigurarile de locuinte si cele de credite si garantii sunt politele din portofoliul Carpatica Asig care au inregistrat cea mai rapida crestere pe primele trei luni ale acestui an. Astfel asigurarile de credite si garantii au inregistrat o crestere de 130% pana la 591.000 de lei, in timp ce asigurarile de locuinte s-au dublat, generand prime brute subscrise de 1,5 milioane de lei.
Compania si-a propus pentru 2007 o crestere de 50% a nivelului primelor brute subscrise, pana la 170 milioane de lei (48 milioane de euro). Targetul companiei de asigurari este atingerea unei cote de piata de 3,5%.
Carpatica Asig are un capital social de 12 milioane de lei si este controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea prin Atlassib SRL - 83,01%, Banca Comerciala Carpatica - 8,96% si Transcar SRL - 6,97%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO