Bănci și Asigurări

Carpatica Asig a adunat până în septembrie peste un milion de contracte

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Anelis Baciu

14.11.2013, 21:11 290

Carpatica Asig, o companie de asigurări cu acţionariat local, avea peste 1,1 milioane de contracte property, de răspundere civilă auto şi Casco la sfârşitul lunii septembrie, cu 35% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor transmise de asigurător la solicitarea ZF.

Cea mai mare parte a poliţelor încheiate, aproximativ 70%, reprezintă asigurări auto obligatorii (RCA), în timp ce pe Casco contractele în vigoare totalizează 11.600. De altfel poliţele RCA sunt principala sursă de încasări pentru asigurător, acestea generând subscrieri de 302 milioane de lei (69 mil. de euro) după primele nouă luni ale anului, adică 80% din subscrierile totale.

Cel mai accelerat ritm de creştere a fost înregistrat însă de poliţele auto facultative, care s-au dublat în primele nouă luni, faţă de un avans de numai 20% al poliţelor RCA. Asigurările Casco rămân însă cu o pondere redusă în portofoliul companiei. Totodată, asigurătorul – care în trecut a avut probleme cu clienţii nemulţumiţi de plata despăgubirilor auto – a încercat să-şi diversifice portofoliul şi să subscrie mai mult şi pe zona de property. La sfârşitul lunii septembrie contractele property în vigoare însumau 300.000, dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2012.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO