Bănci și Asigurări

Cardurile in lei scad, cele in valuta cresc

02.06.2006, 00:00 15

Numarul cardurilor active aflate pe piata a scazut in premiera in aprilie comparativ cu luna mai, potrivit datelor statistice publicate de banca centrala. Raportarile centralizate la sfarsitul lui aprilie indicau un numar total de 7,86 milioane de carduri, in scadere cu nu mai putin de 60.000 fata de luna precedenta. Conform cifrelor BNR, scaderea provine de la cardurile emise in lei, al caror numar a coborat de la 7,69 milioane la 7,63 milioane. In mod surprinzator, numarul cardurilor in valuta a continuat sa creasca, numarul acestora ajungand la 174 de mii, cu circa 6.000 mai multe decat in luna anterioara.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul total al cardurilor active a crescut cu peste 27%, in conditiile in care bancile au emise peste 1,6 milioane de carduri noi in lei. Din ce in ce mai multe banci au lansat carduri de credit, inclusiv de tip cobranded, respectiv in parteneriat cu retele de mari retaileri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO