Bănci și Asigurări

Cardurile de credit castiga teren

03.02.2006, 20:11 11

Tranzactiile realizate pe carduri MasterCard si Maestro pe piata locala in anul fiscal incheiat in septembrie 2005 au totalizat 5,4 miliarde de dolari (echivalentul a aproximativ 4,4 miliarde de euro).

Oficialii organizatiei de plata spun ca anul trecut a adus o intensificare a utilizarii instrumentelor de credit, volumul brut al tranzactiilor realizate pe carduri MasterCard fiind de 674 de milioane de dolari (557 de milioane de euro). Aproape o treime din totalul operatiunilor au fost realizate numai in trimestrul al treilea al anului trecut, respectiv cu 81% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a lui 2004.

"Am incheiat trimestrul al treilea din 2005 cu rezultate foarte bune pe debit, dar mai ales pe credit. Segmentul de credit a dat semne de crestere rapida inca din perioadele anterioare, atat ca numar de carduri emise, dar mai ales ca volum tranzactionat, pentru ca in acest trimestru sa inregistram cresteri de aproape 100%", a declarat Denisa Mateescu, manager general pentru tarile din Sud-Est al MasterCard Europe.

Cel mai mare volum de operatiuni a fost insa realizat pe cardurile de debit Maestro, respectiv 4,7 miliarde de dolari (3,9 miliarde de euro). In septembrie trecut, erau active putin peste 3 milioane de carduri Maestro (de debit) si 520.000 de carduri MasterCard (de credit).

Numarul cardurilor de credit a crescut in intervalul septembrie 2004-septembrie 2005 cu 55%, in timp ce instrumentele de debit au inregistrat o expansiune cu 4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO