Bănci și Asigurări

Business internaţional. Marco Elio Rottigni, şeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaţionale a Grupului Intesa Sanpaolo: Ne vom concentra finanţarea pe dezvoltarea durabilă a lanţurilor de aprovizionare din sectorul agro-alimentar - un sector strategic în ţările deservite -, al producţiei, comerţului şi transportului

Marco Elio Rottigni, şeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaţionale a Grupului Intesa Sanpaolo

Marco Elio Rottigni, şeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaţionale a Grupului Intesa Sanpaolo

Autor: Mircea Nica

05.04.2023, 10:30 126

„Regiunea euro-mediteraneană va juca un rol din ce în ce mai central pentru rutele maritime globale, iar ţările în care operăm prin băncile noastre comerciale sunt cele în care se aşteaptă cea mai mare creştere economică din zonă“.

Divizia Bănci Subsidiare Internaţionale (ISBD) a grupului italian Intesa Sanpaolo, care operează prin intermediul a 11 bănci comerciale din ţările în care banca este prezentă, printre care şi România, a ajuns la active de 70 mld. euro în 2022, a spus Marco Elio Rottigni, şeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaţionale a Grupului Intesa Sanpaolo în cadrul unei videoconferinţe organizate la Milano.

„Regiunea euro-mediteraneană va juca un rol din ce în ce mai central pentru rutele maritime globale, iar ţările în care operăm prin băncile noastre comerciale sunt cele în care se aşteaptă cea mai mare creştere economică din zonă. Vom contribui la această creştere în timp ce sprijinim internaţionalizarea companiilor italiene, concentrându-ne pe competenţele distinctive ale grupului nostru, pe sinergiile interdivizionare şi pe programele de redresare şi rezilienţă“.

Marco Elio Rottigni susţine că „Intesa Sanpaolo îşi va concentra finanţarea pe dezvoltarea durabilă a lanţurilor de aprovizionare din sectorul agro-alimentar - un sector strategic în ţările deservite - al producţiei, comerţului şi transportului“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO